Р Е Ш Е Н И Е  37

                    гр. Ямбол,06.04.2016                

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  шести април                                                                                                               през  две хиляди и шестнадесета година, като разгреда докладваното фирмено дело  286 по описа за 1997 г. от        

                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д. КЮЧУКОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ-1926” с. Ген. Инзово, общ. Тунджа, обл. Ямболска, рег. по ф.д. № 286/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, а именно: вписване на актуализиран Устав на читалището, приет на Общо събрание проведено на 16.03.2016г., създава се нова алинея към глава 4.Управление,  т.2 „Председателят на читалището може да получава хонорар, определен с решение на Настоятелството, подлежащ на актуализиране в рамките на мандата; заличаване на вписаните членове на Настоятелството и Проверителната комисия,както и Председателя на ЧН и ПК, поради изтичане на мандата и вписване на новоизбраните състави и новоизбраните Председатели на ЧН и ПК.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо събрание; списък на членовете на читалището, получили покана за свикване на Общо събрание насрочено за 16.03.2016г.; списък на членовете на читалището присъствали на събранието; протокол от 16.03.2016г. от Общото отчетно-изборно събрание; образци от подписа на Председателя и на секретаря на читалището – нотариално заверени;  свидетелства за съдимост  и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия; ТД № 2/26.08.2013г. на Ж.М.П.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ-1926” с. Ген. Инзово, обл. Ямболска,  рег. по ф.д. № 286/1997г. по описа на ЯОС,  следните нови обстоятелства:

Вписва актуализиран Устав, приет на Общо събрание проведено на 16.03.2016г.

Заличава вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН.

Вписва новоизбраното Настоятелството  в състав:  Я.Н.Л. с ЕГН  ********** – Председател; С.И.П. с ЕГН **********; Е.А.А. ерганова Желева Г

с ЕГН **********; П.Д.Ш. с ЕГН **********; М.В.П. с ЕГН **********

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

Вписва Проверителна комисия  в състав:  К.М.Е. с ЕГН ********** - Председател; Д.Й.Й. с ЕГН **********; Г.Г.К. с ЕГН  **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ-1926”, с. Ген. Инзово ще се представлява от Председателя на Читалищното настоятелство - Я.Н.Л. с ЕГН ********** и секретаря Ж.М.П.  с ЕГН  ********** – заедно и поотделно.

Решението не подлежи на обжалване.

                       

         

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: