Р Е Ш Е Н И Е  50

  гр. Ямбол,       12  . 04.  2016г.

                                               В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на ........дванадесети   април  през  две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното  ф. д.  274 по описа за 1997 г. от      

                                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от  членовете на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА -1929г.” с. Калчево, общ. Тунджа, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на отчетно-изборно събрание; списък на читалищните членове, получили поканата за провеждане на общо събрание; Протокол от ОС, проведено на 24.03.2016г.; заверени образци от подписа на Председателя и секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия; заверен препис от  доп. споразумение  №10 от 22.06.2015г. към ТД № 1/2008г. на читалищния секретар.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване,  предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА-1929г.”, с. Калчево, общ. Тунджа, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 274/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на  Настоятелството и Председателя на ЧН.

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав: С С В, ЕГН ********** -Председател; Д.Х.К., ЕГН ********** -секретар; КД В, ЕГН **********; Х Т Д, ЕГН **********, Н С. В, ЕГН **********.

Заличава вписаните членове на ПК и Председателя на ПК.

            Вписва Проверителна комисия в състав: А СП, ЕГН ********** - Председател; Д Г Д с ЕГН **********; Д П П с ЕГН **********.      

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА -1929г.”, с. Калчево,  обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- С С В, ЕГН ********** и от секретаря- Д.Х.К., ЕГН **********- заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

                                                    

                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: