Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е    

    № 42                                 11.04.2016г.гр.Ямбол

                                                    В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,   фирмено отделение, в закрито съдебно  заседание на  единадесети април през две хиляди и шестнадесета година, в следния състав:

              

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                              ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Ф.д. № 91 по описа за 2005г.

за да се произнесе, взе  предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА 2004”, с. Дряново, обл. Ямбол, рег. по ф.д. №91/2005г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване на промени по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаната като член на  Читалищното Настоятелство – И.П.М., ЕГН **********, поради обстоятелството, че е починала и вписване на Н.К.Д. с ЕГН **********, като член на ЧН

 Към заявлението са приложени следните документи: поканата за свикване на Общо събрание; списък на лицата получили срещу подпис поканата за ОС, насрочено за 26.03.2016г.; списък на лицата, присъствали на Общото събрание проведено на 26.03.2016г.; Протокол от Общото събрание проведено на 26.03.2016г.; препис-извлечение от акт за смърт  №676 от 12.09.2015г., съставен в Благоевград; декларация за родствени връзки от Н. К.Д. и свидетелство за съдимост на същата.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Искането е основателно, поради което на основание чл.9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

    

     РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА 2004”, с. Дряново, обл. Ямбол, рег. по ф.д. №91/2005г. по описа на ЯОС, следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА И.П.М., ЕГН **********, като член на Читалищното Настоятелство

ВПИСВА Н. К. Д., ЕГН **********, като член на ЧН .

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: