О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                       08.04.2016 г.           гр.Ямбол

 

 

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,   ІІІ-ти въззивен граждански състав

на       08        април        2016   година

в закрито заседание в следния състав:

 

 

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛИНА ЧАПКЪНОВА                                                 

        ЧЛЕНОВЕ: 1. РОСИЦА СТОЕВА

                                                                                              2. КАЛИНА ПЕЙЧЕВА

 

секретар

като разгледа докладваното от съдия   Росица Стоева

възз.ч.гр.дело №146 по описа за 2016 г.,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба на Т.Д.П. ***, чрез пълномощника адв.С.Е. от ЯАК против Решение №115/23.02.2016 г., постановено по гр.д.№2695/2015 г. по описа на ЯРС, в частта му, относно присъдените разноски. Сочи се, че ЯРС неправилно е уважил претенцията на П. за разноски частично, вместо да присъди пълния размер на сторените такива в първоинстанционното производство. 

ЯРС надлежно е администрирал жалбата, като е изпратил препис от нея на другата страна – ОД на МВР гр.Ямбол, която е депозирала писмен отговор. Заявено е становище за неоснователност на жалбата.

Настоящия състав на въззивния съд, след като се запозна с жалбата и изложените в нея съображения намери, че последната по същество представлява искане по чл.248, ал.1 ГПК за изменение на Решение №115/23.02.2016 г., постановено по гр.д.№2695/2015 г. по описа на ЯРС, в частта му, относно присъдените разноски, което от своя страна в тази част има характер на определение. Определението, в частта за разноските, може да бъде изменено по искане на страните. Приложимия при това процесуален ред е този по чл.248 ГПК и компетентен да се произнесе по молбата е първоинстанционният съд (в случая ЯРС). Едва постановения от първоинстанционният съд акт предвид чл.248, ал.3 ГПК би подлежал на въззивно обжалване.

При изложеното до тук настоящото производство следва да бъде прекратено, а депозираната от Т.П. жалба (имаща характер на молба по чл.248 ГПК) следва да се изпрати на компетентния ЯРС за произнасяне по нея.

С оглед горното, ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

 

ПРЕКРАТЯВА производството по възз.ч.гр.д.№146/2016 г. по описа на ЯОС.

 

ИЗПРАЩА делото по компетентност на ЯРС за произнасяне по реда на чл.248 ГПК по жалбата на Т.Д.П. ***, депозирана чрез пълномощника адв.С.Е. от ЯАК против Решение №115/23.02.2016 г., постановено по гр.д.№2695/2015 г. по описа на ЯРС, в частта му, относно присъдените в полза на П. разноски.

 

Определението е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.

Препис от определението да се връчи на страните за сведение.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                             ЧЛЕНОВЕ:  1.                       2.