Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е         

  ……                                                                  30. 03. 2016г.                                гр.Ямбол

                                                      В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,                                                                             гражданско отделение,

в закрито съдебно  заседание на  30.03.2016 година,

в следния състав:

                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                     ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Търговско дело №8 по описа за 2015г.

За да се произнесе, взе  предвид следното:

С Решение №11 от 26.03.2015г., постановено по настоящото търговско дело, на основание чл.632, ал.1 от ТЗ съдът по несъстоятелността е обявил неплатежоспособността на длъжника ”Дезинфекционна станция” ЕООД – в ликвидация гр.Ямбол, считано от 01.10.2014г., открил е производство по несъстоятелност на търговеца, прекратил е дейността му, обявил е несъстоятелността на ЕООД-то, прекратил е производството по ликвидация и е спрял производството по несъстоятелност поради недостатъчност на имуществото на длъжника за покриване на началните разноски по несъстоятелността.

От данните по делото е видно, че съдебното решение е вписано в Търговския регистър на 26.03.2015г. От този момент е започнал да тече едногодишният срок по чл.632,ал.2 от ТЗ, в който кредиторите или самият длъжник са могли да поискат възобновяване на производството, предплащайки началните разноски по несъстоятелността, като същият едногодишен срок е изтекъл на 28.03.2016г.- присъствен ден. По делото липсва отправено до съда искане за възобновяване на производството, при което с изтичането на законовия срок тази възможност е преклудирана.

При тези фактически констатации съдът намира, че е налице хипотезата на  чл.632, ал.4 от ТЗ, при която следва да прекрати производството по несъстоятелност на ”Дезинфекционна станция” ЕООД”- в ликвидация гр.Ямбол и постанови заличаване на търговското дружество от търговския регистър.

Водим от изложеното и на основание  чл.632,ал.4 от ТЗ, ЯОС

 

                                                            Р   Е   Ш   И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на ”Дезинфекционна станция” ЕООД – в ликвидация гр.Ямбол по образуваното т.д.№8/2015г. по описа на ЯОС.

ПОСТАНОВЯВА заличаване от Търговския регистър на ”Дезинфекционна станция” ЕООД – в ликвидация, със седалище и адрес на управление гр.Ямбол, ул.”Димитър Благоев”№71, с ЕИК 128514880, с ликвидатор А.Д.Г..

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Апелативен съд – Бургас в 7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър.

Препис от решението да се изпрати за изпълнение на Агенцията по вписванията-Търговски регистър.

 

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ :