Р Е Ш Е Н И Е  23

  гр. Ямбол,    24   . 03 . 2016 г.

                                               В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

             Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на ....двадесет и четвърти   март  през  две хиляди  и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  662  по описа за 1997 г. от        

                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ИЗГРЕВ-1929”, с. Саранско,  обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо събрание; списък на членовете на читалището, получили поканата срещу подпис; Протокол от Общото събрание проведено на 08.03.2016г.; заверен образец от подписа на Председателя на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия .

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ИЗГРЕВ -1929”, с. Саранско, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 662/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове и Председателя на Читалищното Настоятелство.

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав от трима члена:  Р.Д.Д., ЕГН **********- Председател; Р Г Г, ЕГН **********; П К Н, ЕГН **********.

Заличава вписаните членове и Председателя на Проверителната комисия.

            Вписва Проверителна комисия в състав: М И Й с ЕГН **********- Председател на ПК; Н А Б с ЕГН **********; Д Т Д, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ИЗГРЕВ-1929”, с. Саранско, обл. Ямболска, се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Р.Д.Д., ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                               

                       

                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: