Р Е Ш Е Н И Е  26

 

                     гр. Ямбол,25.03.2016    

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на двадесет и пети март през две хиляди и шестнадесета  година, като  разгледа  докладваното фирмено дело  660  по описа за 1997 г. от

                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Л.ЧАПКЪНОВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ-1922” с. Поляна, общ. Стралджа, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС освобождаване, поради изтичане на мандата им: председателя на ЧН, досегашните членове на Читалищното настоятелство и на Проверителната комисия, както и на председателя на ПК, вписване на новоизбраните членове на ЧН, ПК и техните председатели.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за Общо  събрание и списък на членовете които са поканени за насроченото на дата 12.03.2016г. Общо събрание; Протокол от Общото отчетно-изборно събрание, проведено на 12.03.2016г.; списък на присъствалите на ОС читалищни членове; заверен образец от подписа на Председателя на ЧН, свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на новоизбраните  членове  на ЧН и ПК.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 18, ал. 1 от  ЗЮЛНЦ и чл. 595  и сл. от ГПК, ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ-1922” с. Поляна, общ. Стралджа, обл. Ямболска, регистрирано  по ф.д. № 660/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава досегашния Председател на ЧН, както и досегашните членове на Читалищното настоятелство.

Заличава досегашния Председател на Проверителната комисия, както  и досегашните членове на ПК.

Вписва Читалищно настоятелство в състав:

Д.З.К., ЕГН ********** - Председател на ЧН;

М.П.И., ЕГН **********

М.Д.Н., ЕГН **********

П.Г.Т., ЕГН **********

Д.Й.И., ЕГН **********

Вписва Проверителна комисия в състав:

Д.Т.Д., ЕГН ********** - Председател на ПК;

К.Й.Б., ЕГН **********

М.М.М., ЕГН **********

Читалището ще се представлява ЗАЕДНО и ПООТДЕЛНО от Председателя на ЧН - Д.З.К., ЕГН ********** и от секретаря Н.Я.Я., ЕГН **********

 Решението не подлежи на обжалване.

                           

                                   ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: