Р Е Ш Е Н И Е  16

   гр. Ямбол,15.03.2016г.

 

                    В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  петнадесети март през  две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  532 по описа за 1997 г. от       

                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Л. ЧАПКЪНОВА

за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОБУДА-1934”, със седалище с. Чарда, община Стралджа, обл. Ямболска, рег. по ф.д. № 532/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване на промени по партидата на читалището, а именно:  заличаване на вписаните членове, поради изтичане на мандата и вписване на нови членове в ръководните органи .

 Към заявлението са приложени следните документи: поканата за свикване на Общо отчетно-изборно събрание; списък на лицата получили срещу подпис поканата за ОС; Протокол от Общото събрание проведено на 23.02.2016г.; образец от подписа на Председателя – заверен от Кметство Стралджа; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на членовете на ЧН и ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Искането е основателно, поради което на основание чл.9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОБУДА-1934”, регистрирано по ф.д. № 532/1997г., със седалище с. Чарда, община Стралджа, обл. Ямболска, следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА вписаните членове и Председателя на Читалищното настоятелство.

ВПИСВА ЧИТАЛИЩНО  НАСТОЯТЕЛСТВО в състав:

Г.М.Г., ЕГН ********** - Председател;

Т.Д.И., ЕГН **********

М.Ж.С., ЕГН **********

С.В.И.,ЕГН **********

М.В.Д., ЕГН **********

К.П.И., ЕГН **********

Р.К.М., ЕГН **********

ЗАЛИЧАВА вписаните членове и Председателя на Проверителната комисия.

ВПИСВА ПРОВЕРИТЕЛНА комисия в състав:

К.А.К. с ЕГН ********** - Председател;

П.И.Т., ЕГН********** – член;

Г.Т.Г., ЕГН ********** – член.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОБУДА-1934” ще се представлява от Председателя на ЧН Г.М.Г., ЕГН **********

Решението не подлежи на обжалване.

          

 

                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: