Р Е Ш Е Н И Е  20

гр. Ямбол,   21 .03. 2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

           Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на ...          ..                                                        . двадесет и първи       март   през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  184 по описа за 1997 г. от                                                                         

                                                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Н. ИВАНОВ     

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ 1929- с. Окоп”, с. Окоп, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, настъпилите поради изтичане на мандата промени в ръководството на читалището.

Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо отчетно-изборно събрание на 29.02.16г.; списък на членовете, поканени за ОС; Протокол от 29.02.16г. от Общото събрание; заверен образец от подписа на представляващите читалището, съгл. чл. 19, ал. 1, т. 4 от Устава: Председател и секретар; свидетелства за съдимост и декларация на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия за липса на роднински връзки, заверено копие от трудов договор на секретаря на читалището. Допълнително са представени: Списък на членовете на НЧ, имащи право на глас към 29.02.16г.; Покана за ОС; Списък-допълнение към списъка на поканените за ОС членове на НЧ; обяснение от секретаря на НЧ относно избора на Председател на ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл. 18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ 1929- с. Окоп”, с. Окоп,  обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 184/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове и Председателя на Читалищното Настоятелство .

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав: И.Д.Г., ЕГН **********- Председател; Щ В Ж, ЕГН **********- секретар; С П П, ЕГН **********; И. Н К, ЕГН ********** и Д С Д, ЕГН  **********.

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия.

Вписва Проверителна комисия в състав: Д К Ж, ЕГН **********- Председател; Т К К, ЕГН ********** и Д И Г, ЕГН  **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ 1929- с. Окоп”, седалище с. Окоп, се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- И.Д.Г., ЕГН ********** и от секретаря- Щ В Ж, ЕГН **********, заедно и поотделно..

Решението не подлежи на обжалване.

                                                           

 

                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: