Р Е Ш Е Н И Е   8

 

гр. Ямбол, 10.02.2016 г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание  на десети февруари през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  789 по описа за 1997 г. от        

                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  К. ТАГАРЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В  ЯОС е постъпило заявление  от членовете  на  Настоятелството на ЧИТАЛИЩЕ  “РАЗВИТИЕ-1932” с. Княжево, обл. Хасковска, рег. по ф.д. № 789/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване по партидата на Читалището ново настъпили промени, а именно: заличаване поради изтичане на мандата на вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН; заличаване на вписаните членове на ПК, както и на Председателя на ПК  и  вписване на новоизбраните членове на ЧН и ПК, както и на новоизбраните Председатели на Читалищното Настоятелство и ПК.

Към заявлението са приложени следните документи: протокол №1 от проведеното на 15.11.2015г. заседание на ЧН, където е взето решение за свикване на Общо събрание; протокол №2/20.11.2015г.  от заседание на ЧН;  копие от поканата за свикване на Общо събрание; списък на членовете, получили поканата за свикване на Общо събрание, Протокол  от Общото събрание, проведено на 29.11.2015г.; списък на присъствалите на Общото събрание;протокол от 30.11.2015г. от  заседание на Проверителната камисия за избор на Председател на ПК; спесимен от подписа на Председателя на читалището –нотариално заверен; свидетелства за съдимост и декларации за липса на  родствени връзки на членовете на ЧН и ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 3 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ-1932” с. Княжево, обл. Хасковска, регистрирано по ф.д. № 789/1997г., следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН.

ВПИСВА новоизбраното Настоятелството в състав:

И.Х.К. ,ЕГН **********

Я.Д.Б., ЕГН **********

Г.И.Г., ЕГН **********

Ж.П.Я., ЕГН **********

З.С.А., ЕГН **********

ЗАЛИЧАВА вписаните членове на  Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

ВПИСВА Проверителна комисия в състав:

П.Г.Т., ЕГН ********** – Председател на ПК

В.В.И., ЕГН **********

П.Д.К., ЕГН **********

Вписва като Председател на ЧН - И.Х.К. ,ЕГН **********, която ще представлява читалището

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: