ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

                               19.01.2016 г. гр.Ямбол

 

 

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,  Ш-ти въззивен граждански състав на      19    януари      2016 година в закрито заседание в следния състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛИНА ЧАПКЪНОВА ЧЛЕНОВЕ:

                         1. РОСИЦА СТОЕВА

                           2. КАЛИНА ПЕЙЧЕВА

 

секретар

като разгледа докладваното от съдия  Росица Стоева възз.ч.гр.дело №439 по описа на 2015 г., за да се произнесе взе предвид следното:

*

Производството е по чл.274 и сл. ГПК.

Образувано е по частна жалба на С.Ж.Г. ***, чрез пълномощника адв.Д.Н.Д. от ЯАК против протоколно определение №129/05.11.2015 г., постановено по гр.д.№300/2015 г. по описа на ЕРС, с което районният съд е прекратил производството по делото поради недопустимост на предявения иск.

ЯОС, след като се запозна с частната жалба и приложенията към нея, констатира, че последната е нередовна: частната жалба не е надлежно администрирана - липсват доказателства да е изпратен препис от нея на З.Ж.К. и Е.Д.К. със срок за отговор. Предвид разпоредбата на чл.275, ал.2 от ГПК описаните по-горе действия следва да бъдат извършени от първоинстанционния съд, чрез който се подава частната жалба, което в настоящия случай не е сторено.

При изложеното до тук настоящото производството следва да се прекрати, а делото да се върне на ЕРС за изпълнение на задълженията му по чл.275 и чл.276 от ГПК, след което да се изпрати в ЯОС за произнасяне по същество на жалбата.

Водим от изложеното Ямболският окръжен съд

 

ОПРЕДЕЛИ:


 

ПРЕКРАТЯВА  производството по в.ч.гр.д.№439/2015 г. по описа на ЯОС.

 

ВРЪЩА делото на ЕРС за изпълнение на указанията, дадени в обстоятелствената част на настоящото определение. Определението не подлежи на обжалване.

ПРЕДСЕДАТЕЛ :                членове :